DigiProfs is partner van:

Nieuws

Groeiend Mac-virus besmet 800.000 computers

Bookmark and Share

Bron: Security.nl - 18-04-2012
In tegenstelling tot eerdere berichten, zou het aantal Mac-computers dat met de Flashback-malware is besmet weer aan het groeien zijn. Symantec liet vanochtend nog weten dat het aantal geïnfecteerde Macs naar 140.000 was geslonken. Volgens het Russische anti-virusbedrijf DrWeb, dat als eerste het Flashback-botnet ontdekte, maakten zo'n 812.000 Macs verbinding met de sinkhole-server van de virusbestrijder.

Botnet
Het anti-virusbedrijf wist de domeinnaamgenerator van de malware te kraken en kon zo de domeinnamen registreren waarmee de besmette computers verbinding maken. Aan de hand van het hardware UUID (IOPlatformUUID) dat de malware gebruikt om besmette bots te identificeren, telt DrWeb het aantal bots. 'Het botnet lijkt langzaam te groeien, ondanks de updates van Apple', zegt CEO Boris Sharov op Twitter.

Het tellen van het UUID is volgens Aviv Raff van beveiligingsbedrijf Seculert omstreden, omdat zo niet alle besmette Macs worden gemeten. Volgens Raff zou het aantal geïnfecteerde Mac-computers op het hoogtepunt meer dan 900.000 zijn geweest.


Is uw computer veilig? Laat uw computer checken door DigiProfs!

Meer nieuws? Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van DigiProfs.

Overzicht Security Monitor